https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Başkan Aras: Deştin’e çimento fabrikası yaptırmayacağız

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, mücadeleleri ile anılan Deştin halkı ile köy okulunda bir araya geldi.

GÜNCEL - 13-05-2024 16:18

Aras, konuşmasında “Yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapacağız, hükümetle de görüşeceğiz. Buraya çimento fabrikası yaptırmayacağız bu konuda çok netiz” dedi.

Termik santral ve çimento fabrikasının doğaya zarar vermesine karşı mücadele eden köylüler ile buluşan Aras, yanlarında olduklarını ve her zaman çevreyi koruyacaklarını ifade etti. Çimento fabrikası davasında Deştin halkının destekçisi olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Gerektiğinde eylemsel, gerektiğinde hukuksal her türlü mücadeleyi yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Çimento Fabrikası'nın kurulmasına karşı çıkan ‘Deştin Çevre Platformu’ üyeleri, Belediye Başkanı Aras'tan 1/5000 ölçekli planların iptal edilmesi için hukuki destek istedi. Ayrıca, bölgede zeytinyağı üretimi için teşvik talep ettiler.

Aras, ‘Gerektiğinde Eylemde Gerektiğinde Hukuki Mücadelede!’

Aras destek talebi karşısında bu konuda ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Hem hükümet nezdinde hem yerel yönetimlerimizin yetkileri doğrultusunda her türlü mücadeleyi vereceğiz. Çimento fabrikasını Deştin’e buraya yaptırmayacağız bu konuda çok netiz” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html