https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Başkan Tugay: İhtiyaçların en kısa zamanda karşılanması için çalışma yapacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti.

GÜNCEL - 14-05-2024 00:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı meclis toplantısı, Başkan Tugay yönetiminde yapıldı. Mayıs ayı meclisinin açılışı, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının anılmasıyla başladı. 

Mezarlıkbaşı'nda bulunan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, “Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Maalesef bütün süreçler bitmiş. Riskli yapı kararı alınmış, arkasından itirazlar görüşülmüş, mahkeme aşaması istinaf dahil hepsi tamamlanmış. Artık orayı yıkmak dışında bize kalmış hiçbir seçenek yok." dedi.

Başkan Tugay, kararın yüzde 100 kesinleştiğini belirterek, "Dedik ki bina riskli yapı. Orada zorla tutalım diyemezsiniz. Biz güçlendirme yapsak ya da yeni otopark yerleri belirleyerek çözüm bulsak diye düşünüyorduk ama orayı boşaltmazsak ve gereğini yapmazsak biz suçlu duruma düşüyoruz. Çaresizce ve üzülerek söylüyorum ki, otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız. Yeni otopark alanı için arkadaşlarımızın çalıştığı seçenekleri gözden geçireceğiz. İhtiyaçların en kısa zamanda karşılanması için çalışma yapacağız” şeklinde konuştu. 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html