https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Gelecek Partili Ekici: Tasarruf tedbirlerine saraydan başlanması gerek

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan "Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi’ne” ilişkin değerlendirme yaptı.

GÜNCEL - 14-05-2024 13:37

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Ekici, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarafından açıklanan Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi’ni değerlendirdi. 

İktidarın geçmiş dönemlerdeki ekonomi politikalarını eleştirerek Ekici, “Yanlış ekonomi politikalarına dur deyin, gidişat hiç iyi değil; yazıktır, günahtır dedik, durmadılar. Hiçbir bilimsel açıklaması olmayan politikaların peşine bir inat uğruna takılıp gittiler. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın uyarısını da dinlemediler, Kur Korumalı Mevduat ile bütçeyi perişan ettiler. İtibardan tasarruf olmayacağını söyleyenler, kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladılar.” dedi.

Ekici, tasarruf tedbirlerinin geç kalınmış olumlu bir adım olduğunu ifade ederek, Ahmet Davutoğlu’nun da geçmişte iktidara yönelik uyarılarını hatırlattı. Tasarruf tedbirlerine saraydan başlanması gerektiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html