https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Abdullahiyan, Hindistan Limanlar, Nakliye ve Su Yolları Bakanı Sonowal ile görüştü

Tahran, 14 Mayıs (Hibya) - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hindistan Limanlar, Nakliye ve Su Yolları Bakanı Sarbananda Sonowal ile bir araya geldi.

DÜNYA - 14-05-2024 17:28

Toplantıda İran dışişleri bakanı, İran'ın Hindistan ile ilişkilerine stratejik bir yaklaşım sergilediğini belirterek, Hindistan ile ikili ve çok taraflı kapasitelerde ve BRICS ve Şangay İşbirliği Örgütleri (ŞİÖ) çerçevesinde iş birliğini daha da geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

İran dışişleri bakanı ayrıca, Çabahar'daki Shahid Beheshti Limanı terminallerinin donatılması ve işletilmesine yönelik bir sözleşme imzalanması ile kuzey ve güney koridorlarında iş birliğinin artırılmasının, iki ülke ve bölge arasındaki ticaret hacminin artırılması için çok önemli fırsatlar olduğunu kaydetti.

Hindistan denizcilik bakanı, anlaşmanın yalnızca iki büyük ülke olan İran ve Hindistan arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda küresel tedarik zinciri ve denizcilik sektöründe Hindistan için sağlam bir adım olduğunu belirtti.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html