https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Dervişoğlu: Tek adam rejiminin ömrünü uzatacak hiçbir değişikliğini desteklemeyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

GÜNCEL - 15-05-2024 16:49

Tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracaklarını belirten Dervişoğlu, “Sayın Erdoğan istediği için 2010 yılında anayasa değişikliği yapıldı. Hükümet “Yetmez ama Evetçilerle” birlikte gerçekleşen o anayasa değişikliğiyle Türk yargısını FETÖ’ye teslim etti. Sayın Erdoğan’ın şahsi siyasi kariyeri öyle gerektirdiği için, 2017 yılında bir anayasa değişikliği daha yapıldı. Ve tek adam rejiminin anayasal çerçevesi olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’nin ve Türk milletinin başına bela edildi. Şimdi 2024 yılında, Sayın Erdoğan bir kez daha öyle istiyor diye, bir kez daha aday olabilsin diye tek adam rejiminin raf ömrünü uzatacak hiçbir anayasa değişikliğini desteklemeyeceğiz.” dedi.

İktidarın, "Yargıda Reform" paketi adı altında kamuoyunda “etki ajanı yasası” olarak anılan yeni bir gestapo kanunu denemesiyle karşılarına çıktığını ifade eden Dervişoğlu, detaylara dikkat çekerek “Bu kanun teklifi, devlet güvenliğine yönelik olarak hazırlanmış bir kanun teklifi değildir. Bu, hükümetin güvenliğine istinaden, muhalefeti ilzam etmek amacıyla hazırlanmış bir kanun teklifidir. Bu otoriter girişimle, Türkiye'nin yakıcı gerçeklerinin dile getirilmesi, kolaylıkla “etki ajanlığı” olarak nitelendirilebilecektir. Burada amacınız nedir diye soruyoruz? Efendim, “Dezenformasyonun engellenmesidir” diyorlar. Hiç yalan söylemeyin. Dezenformasyon, AK Parti’nin engellemek istediği değil, tekelleştirmek istediği bir sahadır.” şeklinde konuştu.

Kanun teklifinde “Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar hakkında hapis cezası…" ifadesinin yer aldığına işaret eden Dervişoğlu "Mademki mesele, Türkiye’de bulunan yabancılar ise o halde ilk taşı ben atıyorum ve diyorum ki: Türkiye, dünyada en fazla sığınmacı ve kaçak barındıran ülke konumuna geldiyse, bu bir tesadüfün eseri değildir. Bu hükümetin bilinçli politik tercihlerinin doğal bir sonucudur. Şimdi biz bu gerçekleri konuşuyoruz diye, Türkiye’yi sessiz bir istilaya teslim etmeye yeltenen, bu hükümete karşı çıkıyoruz diye, akılları sıra bizleri “Ajan” olarak suçlayacak olanlar varsa buradan “hodri meydan” diyorum. Sayın Erdoğan, şayet “ajan” arıyorsanız, memlekete doldurduğunuz yabanılar içinde arayın, kendi İçişleri Bakanınızın her hafta yakalattığı kaçaklara bakın" değerlendirmesini yaptı.

Artan şatafatların perdelenmesi için Anayasa tartışmaları başladıktan sonra tasarruf paketlerinin gündeme getirildiğini savunan Dervişoğlu, “Peki, ne kadar tasarruf etmeyi planlıyorlar zat-ı devletliler. 100 milyar TL…Hazırladığı bütçenin yarısı kadarını açık veren, bir ekonomi yönetimi acaba neyi amaçlamaktadır? Aslında bu sözde tasarruf açıklamasıyla yapılmak istenen, eğer yeni vergilere yol vermek ise bakın devlet bile tasarruf yapıyor, bir el de milletimiz atsın diye zaten açlık, sefalet, yokluk içinde yaşayan milletin son kalan ekmek parçasına da el uzatmak ise hiç kimse merak etmesin biz bu oyunu da bozarız.” ifadesini kullandı. “Eğer kamuda tasarruf konusunda ciddi iseniz buyurun hodri meydan” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını da hatırlatan Dervişoğlu, güvenli gıdaya ulaşımın artık bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. Dervişoğlu, "İYİ Parti iktidarında milli bir vazife olarak gördüğümüz çiftçilerin her alanda hak ettikleri karşılığı alacaklarının sözünü de veriyorum." diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html