https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

DEVA Partili Avşar: Dertleri, ülkenin asıl sorunlarını gölgelemektir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar katıldığı programda iktidarın yeni anayasa sürecini değerlendirdi.

GÜNCEL - 16-05-2024 09:45

Avşar, iktidarın yeni anayasa yapma gerekçesine değinerek,“Dedikleri şu: ‘Bu anayasa özü itibariyle bir darbe anayasası olduğu için; bizim daha sivil, daha demokrat, daha adaletli, daha hukukun üstünlüğünü temel alan bir anayasaya ihtiyacımız vardır. Bu anayasa, darbe döneminde yapılmış, darbe ürünüdür.” şeklinde konuştu.

AK Parti'nin asıl hedefinin; yeni anayasa, özgürlükçü bir Türkiye, demokratik bir Türkiye, hukukunun üstünlüğü vesaire olmadığını söyleyen Avşar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeni anayasa tartışmaları üzerinden gitmediği ve bugüne kadar hakaret ettiği, ötekileştirdiği diğer siyasi partilerin tamamına bir köprü kurmak. Buradan ‘yumuşama süreci’ adı altında ‘ne yaparım, ne ederim, kimin içini nasıl karıştırırım, kimden bana ne cevap gelir de bu süreci nasıl yönetirim?’ diye bir süreç başlatıp Türkiye'deki emeklilerin durumunu, ekonominin durumunu, sağlığın durumunu, eğitimin durumunu hasılı, bu ülkedeki bütün sorunların konuşulması üzerine bir gölge oyunu sergilemektir.”

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html