https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

KOBİ'ler, yapay zeka becerilerine kurumsal şirketlerden daha fazla güveniyor

Salesforce Araştırmasına göre, kurumsal ekipler, yeni teknolojileri uygulamakta 5 kat daha fazla zorluk yaşıyor.

GÜNCEL - 16-05-2024 10:55

600 BT uzmanının katılımıyla yakın zamanda yapılan bir araştırma, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'lerin) yapay zeka ve faydaları konusunda kurumsal şirketlere göre daha emin olduklarını ortaya koyuyor. Aslında KOBİ'lerde çalışan BT profesyonellerinin büyük çoğunluğu (yüzde 95) üretken yapay zekayı işlerinde kullanma konusunda güven duyuyor ve teknolojiden elde edilen gelir artışı için daha fazla fırsat görüyor. 

Neden önemli: 

Yeni üretken yapay zeka teknolojisinin yükselişi, inovasyonu demokratikleştiriyor ve KOBİ'lerin daha eşit şartlarda rekabet etmesine olanak tanıyor . Araştırma, KOBİ'lerin yapay zekayı benimseyerek halihazırda daha derin iş içgörüleri elde ettiklerini, gelirlerini artırdıklarını ve müşteri deneyimlerini iyileştirdiklerini gösteriyor.

Salesforce Araştırması bulguları:

KOBİ'ler, yapay zeka becerilerine kurumsal şirketlerden daha fazla güveniyor. KOBİ'ler yapay zeka ile büyümeyi hızlandırırken, işletmeler operasyonel verimliliğe odaklanıyor.

Yapay zekanın KOBİ'ler için en önemli 3 avantajı:

İyileştirilmiş iş içgörüleri Gelir artışı Geliştirilmiş müşteri deneyimi

Yapay zekanın işletmeler için en önemli 3 avantajı:

Rutin görevleri otomatikleştirme Verimliliği arttırmak Geliştirilmiş müşteri deneyimi İşletmeler yapay zeka gibi yeni teknoloji uygulamalarıyla KOBİ'lerden daha sık mücadele ediyor. Kurumsal BT ekiplerinin yapay zeka gibi yeni teknolojileri uygularken hız, iş değeri ve güvenliği dengeleme konusunda zorluk yaşama olasılığı KOBİ BT ekiplerine göre 5 kat daha fazla . Kurumsal BT ekiplerinin, kuruluşlarının veri yönetimi altyapısının yenilik talebini karşılayamayacağından endişe duyma olasılığı KOBİ BT ekiplerine göre 2 kat daha fazla. Kurumsal BT ekiplerinin, kuruluşlarının güvenlik altyapısının yenilik talebini karşılayamayacağından endişe duyma olasılığı KOBİ BT ekiplerine göre 2 kat daha fazla.

Salesforce perspektifi: 

"Yapay zeka gerçekten KOBİ'ler için pazardaki rekabet alanında eşitliği getiriyor. Üretken yapay zekanın, tamamen bağlantılı bir ürün grubunda tekrar eden ve bazen sıradan görevlerin çoğunu üstlenmesiyle, KOBİ ekipleri potansiyel müşteriler ve müşterilerle bağlantı kurmak gibi daha stratejik ve yüksek değerli işlere daha fazla zaman ayırma imkanına sahip oluyor. Sonuç olarak, müşteri deneyimini önemli ölçüde geliştirirken, büyük şirketler kadar veya onlardan daha da hızlı hareket edebiliyorlar." – Kristopher Billmaier, Başlangıç ​​Paketi (Starter Suite) Genel Müdürü

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html