https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemiyi limana sokmadı

Brüksel, 17 Mayıs (Hibya) – İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares Perşembe günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın İsrail'e silah taşıyan bir geminin bir İspanyol limanına yanaşmasına izin vermediğini söyledi.

DÜNYA - 17-05-2024 09:29

Dışişleri Bakanlığı, 'Orta Doğu'nun daha fazla silaha değil, daha fazla barışa ihtiyacı olduğu' için bu tür tüm liman ziyaretlerini reddedeceğini söyledi.

José Manuel Albares Brüksel'de gazetecilere yaptığı açıklamada “Bunu ilk kez yapıyoruz çünkü İsrail'e silah sevkiyatı yapan bir geminin bir İspanyol limanına yanaşmak istediğini ilk kez tespit ettik.

Bu, İsrail'e silah taşıyan ve İspanyol limanlarına uğramak isteyen her gemi için kalıcı bir politika olacaktır. Dışişleri Bakanlığı bu tür uğrakları sistematik bir şekilde reddedecektir çünkü bunun açık bir nedeni vardır: Orta Doğu'nun daha fazla silaha değil, daha fazla barışa ihtiyacı vardır.” dedi.

Albares gemi hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ancak Ulaştırma Bakanı Óscar Puente, 21 Mayıs'ta güneydoğudaki Cartagena limanına uğramak için izin isteyen geminin Marianne Danica olduğunu söyledi.

El País gazetesi de Danimarka bandıralı geminin Hindistan'ın Chennai kentinden İsrail'in Hayfa limanına 27 ton patlayıcı madde taşıdığını yazdı.

İspanya, İsrail'in Gazze saldırısı konusunda Avrupa'nın en eleştirel seslerinden biri oldu ve diğer Avrupa başkentlerini bir Filistin devletini tanıma fikrinin arkasında toplamak için çalışıyor.

İspanya, Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı askeri bir saldırı başlatmasının ardından İsrail'e silah satışını durdurmuştu.

 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html