https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Eyyübiye’de  Güvenli Gıda İçin Sıkı Denetim

Halk sağlığını korumak, sürdürülebilir çevre temizliği, düzenini sağlamak, işgallerin önüne geçmek amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam eden Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el koydu. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden işyeri sahiplerine kanuni işlem uygulayan ekiplerin denetimlerinin sıklaşarak artacağı belirtildi.

GÜNCEL - 17-05-2024 12:35

Şanlıurfa’nın en yoğun insan trafiğinin olduğu tarihi çarşılar ve hanlar bölgesindeki denetlemelerinde kasaplar, sakatat satıcıları, fırınlar, lokantalar ve her türlü gıda ürünleri satışı yapılan noktalarda ürünlerin ambalaj ve üretim bilgileri, muhafaza şartları, açıkta dökme satılan ürünlerin kaynak sorgulaması, son tüketim tarihi ve hijyen kurallarını mercek altına aldı.

 

Yapılan kontrollerde tüm hususları titizlikle inceleyen ekipler, kasaplarda hijyen şartlarına uymayan ve menşei belli olmayacak şekilde işlenerek kıyma haline getirilen etlere, bakkal ve marketlerde son tüketim tarihi geçmiş süt ürünleri ve çeşitli gıda maddelerine imha edilmek üzere el koydu.

 

İlçe genelindeki fırınlarda da denetimlerini artıran ekipler, kurallara uymayan işletme sahiplerine kanuni işlem uygularken, el konulan ürünleri şehir çöplüğüne götürerek imha etti.

Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html