https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

İzmir'de cadde ve meydanları çiçek açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin caddeleri ve meydanlarını petunya, begonya, godetya, menekşe gibi birbirinden renkli ve hoş kokulu mevsimlik çiçeklerle donattı.

GÜNCEL - 17-05-2024 11:42

Büyükşehir Belediyesi, susuzluğa dayanıklı ve yıl boyu güzelliğini koruyan Bodrum papatyası, ılgın, zakkum gibi bitkileri yaygınlaştırarak İzmir’e yıl boyu bahar havası getirdi.

Kent estetiği için peyzaj çalışmalarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz ayları öncesi kentin sokak, cadde ve meydanlarını çiçeklerle donattı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında orta refüjlerde, tretuvarlarda, ana güzergâhlarda, kentin giriş ve çıkış noktalarında, kavşak ve meydanlarda çiçeklendirme çalışması yapıldı. Petunya, sunpatiens, begonya, kadife, vapurdumanı gibi yazlık bitkiler, godetya, karanfil, menekşe gibi kışlık mevsimlik çiçek türleri kullanıldı. Mevsimlik çiçeklerin yanı sıra su tasarrufu sağlayan Bodrum papatyası gibi uzun ömürlü yer örtücü, ılgın, zakkum, kuşdili gibi çalı bitkileri, sarılıcı ve soğanlı bitkilere yer verildi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html