https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

Ösen: Kriz mağdurlarının faturayı ödediği bir sistem yaratılmıştır

İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, esnaf kefalet kredilerinin faiz oranlarında artışa gidilmesine tepki gösterdi.

GÜNCEL - 17-05-2024 16:13

Ösen,  “Cumhurbaşkanı’nın müjde olarak açıkladığı Esnaf ve Borsa odaları başkanlarına yeşil pasaport vereceğini söylemesinin hemen akabinde esnaf kefalet kredileri faizinde artışa gidileceğinin açıklanması oldukça manidardır. Bu nasıl müjde?  Basiretsiz ekonomi politikalarının ortaya çıkardığı bütçe açığını, borç yükünü; esnafın, emeklinin, işçinin ödediği bir sistem yaratılmıştır. Kamuda ciddi bir tasarruf görülmediği halde gözler vatandaşın cebine dikilmiştir.” dedi.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri, Esnaf Kefalet Kredisi faiz oranlarında artışa gidilmesi kararına tepki gösterdi.

Kredi kullanan esnafların borç ve faiz yükü altında ezildiğini ifade eden Ösen “Yüzde 17 ila yüzde 30 arasında değişen oranlara yükseltilen kredi faizleri, geçmişe yönelik borçları da kapsadığı için kredi kullanan esnaflarımız zor durumda kalmıştır. Mevcut ekonomik şartlar altında müşteri ve sermaye kaybı yaşayan esnaflarımız şimdi de çektiği kredinin yaratacağı sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Hali hazırda ciddi bir borç yükü altında olan işletmelere dönem dönem can suyu olan kredi imkanını bu denli zor hale sokmak, sattığı malı yerine koymakta zaten zorlanan esnafların nakit akışında sıkıntıya girmesi iflasın kapısını aralayacaktır“ diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html