https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

BELMEK kursiyerlerinin hazırladığı eserler görücüye çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edinme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserler görücüye çıktı.

KÜLTÜR - SANAT - 19-05-2024 12:56

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edinme Kurslarında (BELMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladıkları eserler ''Kadınların Renkli Dünyası Sergisi'' ile görücüye çıktı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde BELMEK’te eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı mozaikten takıya ahşap boyamadan taş bebeğe kadar pek çok ürünün yer aldığı sergi, Kızılay Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde 24 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Serginin açılışına ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edinme Şube Müdürü Haluk Erdemir ve çok sayıda davetli katıldı. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, kadınların sosyal hayata daha çok katılması, hoşça vakit geçirmesi, kültürel bilgi birikimi ve sanata olan ilgilerinin artırılması amacıyla kolay ulaşılabilir 58 kurs merkezi ile hizmet verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“BELMEK kurslarımızda; unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda 31 branşta kurslar veriliyor. Kadınların Renkli Dünyası Sergi’mizde de yaklaşık 8 aylık çalışmanın sonucunda, 20 branşta bin 500 eser ortaya çıkartılarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.” diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html