https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html

İzmir'de 19 Mayıs kutlamaları

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenle başladı.

GÜNCEL - 19-05-2024 13:11

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi törenle başladı. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır ve eşi Hale Yıldır, İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi tören İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende gençler çeşitli gösteriler yaptı.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105’inci yılında sizleri saygıyla selamlıyorum. Değerli genç kardeşlerim tarih hem ibret vesikasıdır hem de kuvvettir, güçtür. 19 Mayıs tarihi bizim için, milletimiz için çok müstesna bir tarihtir. Bu tarih bir istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gündür.” dedi. 

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı da programda yer aldı. Ege Üniversitesi Zeybek Grubu Halk Oyunları, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin Karadeniz yöresi gösterileri ilgi gördü.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tekvando, trambolin, cimnastik, güreş, kick boks, akrobatik bisiklet ve paten gösterileri gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri
https://www.urfadabugun.com/bilgi/kullanici-sozlesmesi.html