Şanlıurfa'da Avukata Silahlı Saldırı

Olay, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa Barosu’na kayıtlı Avukat Celal Eriş, henüz bilinmeyen bir nedenle kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Eriş, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

ASAYIŞ - 11-07-2024 21:14

BARO’DAN SERT KINAMA

Şanlıurfa Barosu, saldırıyı sert bir dille kınayarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Baromuz üyesi Av. Mehmet Celal ERİŞ, 10.07.2024 tarihinde vekilliğini üstlendiği bir davanın davacısı tarafından ateşli silahla vurularak yaralanmıştır. Meslektaşımızın tedavisi hastanede devam etmekte olup, şüpheli henüz yakalanamamıştır.

Bu süreç, Baro Başkanımız Av. Abdullah ÖNCEL ve Avukat Hakları Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Son dönemde avukatlara yönelik saldırılar endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Avukatların, takip ettikleri davalarla özdeşleştirilmesi ve hedef haline getirilmesi, bağımsız savunma hakkının kullanılmasını engellemeye yönelik ciddi bir tehdittir.

Avukatların yaşam hakkına, vücut bütünlüğüne, kişiliğine ve mesleki kimliklerine yönelik her türlü saldırıya karşı ivedilikle koruyucu tedbirler alınmalıdır. Yaralı meslektaşımıza acil şifalar diliyor, avukatlara yönelen şiddete karşı her zaman mücadele edeceğimizi belirtiyor ve hukuki sürecin baromuzca titizlikle takip edileceğini, meslektaşımız ile tam bir dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Polis Soruşturması Devam Ediyor

Olayın ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemelerde delil toplarken, görgü tanıklarının ifadelerine başvuruyor. Avukat Celal Eriş’in sağlık durumu ciddiyetini korurken, hastanedeki tedavisi devam ediyor. Emniyet yetkilileri, olayın en kısa sürede aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.


 

Günün Diğer Haberleri