Alexander Gustafsson İstanbul'da Yakalandı
İsveç tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteniyle "Uyuşturucu Madde Ticareti, Kara Para Aklama, Doping ve Sahtecilik" suçlarından uluslararası seviyede aranan Alexander Gustafsson, İstanbul'da yakalandı.
İnterpol-Europol Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından yapılan ortak çalışmalar sonucu, Polonya uyruklu "Aleksander Kawa" isimli sahte kimliği bulunan ve sahte Polonya pasaportuyla ülkeye giriş yaptığı tespit edilen Gustafsson, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde ele geçirildi.
Dragan Pavlıcević İstanbul'da Ele Geçirildi
Karadağ tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteniyle "Uyuşturucu Madde Ticareti ve Suç Örgütü Üyeliği" suçlarından uluslararası seviyede aranan Dragan Pavlıcević, İstanbul'da yakalandı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan ortak çalışmalar sonucu, 23 Temmuz 2024 tarihinde Karadağ adli makamlarınca hakkında İnterpol Kırmızı Bülteni yayınlanan ve 28 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul'un Avcılar ilçesinde yakalanan Pavlıcević’in, Karadağ, Kolombiya, Ekvador, Avustralya ve Hollanda'da suç örgütü üyeleriyle birlikte 1 ton 570 kg kokain sevkiyatı yaptığı ve Ekvador'dan temin ettiği 900 kg kokain sevkiyatını gerçekleştirdiği kırmızı bültende belirtildi.
Alexandar Nedevskı Bodrum'da Yakalandı
İsveç tarafından çıkartılan Kırmızı Difüzyon Mesajıyla "Kara Para Aklama ve Uyuşturucu" suçlarından uluslararası seviyede aranan Alexandar Nedevskı, Bodrum'da düzenlenen "KUYU-13" operasyonuyla yakalandı.
Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan ortak çalışmalar sonucu, ülkeye "Besnik Lajqi" adına düzenlenmiş Kosova pasaportuyla giriş yaptığı tespit edilen Nedevskı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandı.
Halkımızın Huzurunu Kaçıranlara Göz Açtırmayacağız
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti. "Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz" ifadesiyle kararlılıklarını dile getirdiler.
Kahraman Polislerimize Teşekkürler
İstihbarat Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve Göç İdaresi Başkanlığımız ile operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.