Akçakale'de Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltında

Akçakale'de İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık bir aydır sürdürdüğü takip ve tarassut çalışmaları sonucunda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan şahıslar tespit edildi. Operasyon, 7 ekip ve 30 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Şüpheliler, suç unsuru dijital materyalleri yok etmeye çalıştıkları esnada suçüstü yakalandı.

GÜNCEL - 03-08-2024 14:46

İkametlerde yapılan aramalarda 7 adet cep telefonu, 8 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet micro sd kart ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Yapılan detaylı inceleme sonucunda, Ankara, Manisa, İzmir, Konya, Hakkari ve Balıkesir'deki 8 müştekinin toplam 3 milyon 541 bin 69 TL maddi zararı tespit edildi. Yürütülen soruşturma neticesinde, 4 şüpheli 2 Ağustos 2024 tarihinde adli mercilere sevk edildi. İki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Günün Diğer Haberleri