11 İlde “NARKOÇELİK-34” Operasyonu: 103 Uyuşturucu Taciri Yakalandı, 100'ü Tutuklandı

Eskişehir merkezli olarak 11 ilde düzenlenen geniş çaplı "NARKOÇELİK-34" operasyonunda, internet üzerinden uyuşturucu madde satışı yaparak, ödemeleri kripto para aracılığıyla alan 103 şüpheli zehir taciri yakalandı. Bu kapsamda, 100 zanlı tutuklanarak adalet önüne çıkarıldı. Operasyon, Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

ASAYIŞ - 24-08-2024 08:48

Operasyonun Ayrıntıları

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle planlandı. Operasyon, Eskişehir merkezli Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Manisa, Çanakkale, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye ve Diyarbakır olmak üzere toplam 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyona, 150 ekip, 500 personel, 11 narkotik dedektör köpeği ve hava destekli unsurlar katıldı. 74 farklı adrese düzenlenen baskınlar sonucunda, uyuşturucu madde ticareti yapan suç şebekeleri çökertildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu büyük operasyon, 100 tutuklama ile %97 oranında başarıya ulaştı.

Ülkemizi Zehir Tacirlerinden Temizlemeye Kararlıyız

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından, ülke genelinde uyuşturucu tacirlerine karşı yürütülen bu tür operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Operasyon, Türkiye’nin dört bir yanında uyuşturucu ile mücadelede alınan önlemlerin ve atılan adımların ne denli etkili olduğunu gösterdi.

Kahraman Polislerimize Teşekkürler

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimiz, bu büyük başarılarından ötürü tebrik edildi. Türkiye’nin dört bir yanında uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen bu kararlı mücadelede, emniyet güçlerinin özverili çalışmaları halkın takdirini kazandı. Milletimizin duası ve desteğiyle, bu mücadele kararlılıkla devam edecek.

HABER: GAFFAR KAYMAZ VELAT UYGUR

Günün Diğer Haberleri