Şanlıurfa’da Yaralı Kartal Tedavi Altına Alındı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaralı bir kartal vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi. Durumu hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü'ne haber veren vatandaşlar, kartalın kurtarılması için hızlı hareket edilmesini sağladı.

ASAYIŞ - 26-09-2024 14:23

İhbar üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, yaralı kartalı alarak tedavi edilmek üzere Gölpınar Yaban Hayvanı ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Kartalın, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğal yaşamına bırakılacağı öğrenildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü, kartalın emin ellerde olduğunu belirterek, "Eyyübiye ilçemizde yaralı halde bulunan kartal Gölpınar Yaban Hayvanı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı. Onu tekrar sağlıklı bir şekilde doğaya bırakmak için sabırsızlanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber: VELAT UYGUR GAFFAR KAYMAZ

 

Günün Diğer Haberleri