Şanlıurfa’da Trafoya Sabotaj: Maddi Zarar Büyük, Soruşturma Sürüyor

Şanlıurfa’daki Evren Sanayi Sitesi ve Akabe TOKİ konutlarına enerji sağlayan trafo binasına yapılan sabotaj, büyük zarara yol açtı. Olay, 3.823 işyeri ve 9 bin aboneye enerji sağlayan trafo merkezinde gerçekleşti ve yaklaşık 1 milyon TL'lik maddi hasar oluştu.

ASAYIŞ - 03-10-2024 18:58

Sabotaj sırasında elektrik akımının aktif olması nedeniyle Evren Sanayi Sitesi'nde enerji kesintileri meydana geldi ve sanayi üretimi durdu. Bu durum, sanayicilere milyonlarca liralık maddi zarar verdi. Bölgeye elektrik hizmeti sağlayan Dicle Elektrik'e bağlı teknik ekipler, hızla müdahale ederek enerji akışını kısa sürede yeniden sağladı.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen sabotaj anları soruşturmanın en önemli delili oldu. Kimliği belirlenen saldırganın yakalanması için emniyet güçleri kapsamlı bir soruşturma başlattı.

HABER:VELAT UYGUR GAFFAR KAYMAZ

Günün Diğer Haberleri