ANKARA (AA) - Petrol Ofisi, akaryakıt ve madeni yağ sektöründe "İş'te Eşit Kadın Sertifikası" almaya hak kazanan ilk şirket oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Petrol Ofisi, genel merkez, bölge müdürlükleri, madeni yağ fabrikası, akaryakıt ve LPG terminallerini kapsayan bağımsız denetim sonrası sertifika aldı.

Söz konusu sertifika, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız denetim sonrası bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerine veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Yüksel Kocagöz, kadınların iş hayatındaki hak ve fırsat eşitliğinin şirketin önceliklerinden olduğunu belirterek, "Sektörümüzde eşitlik adına attığımız her adım yalnız kendi kurumumuz için değil faaliyet gösterdiğimiz tüm ekosistem için de kritik bir etkileşim kaynağı. Yetkinlik bazlı eşit ücret politikasından, fiziksel deneyim tasarımına kadar, çalışan yaşam döngüsünün her kademesinde yürüttüğümüz hassas çalışmalar nedeniyle hak kazandığımız bu sertifika hiç kuşkusuz ki fırsat ve hak eşitliliği kültürünün güçlenerek yaygınlaşması noktasında atacağımız uzun vadeli adımlara da katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.​​​​​​​