ANKARA (AA) - Toroslar EDAŞ, Osmaniye'de ilk çeyrekte kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında mevcut altyapının bakım ve onarımını tamamlayarak yeni yatırımları devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ, Osmaniye'de elektrik dağıtım hizmetinin kesintisiz gerçekleşmesi için yılın ilk 3 ayında 2 bin 899 trafo ve 12 bin 579 kilometre hat uzunluğunda bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam etti.

Osmaniye'de 259 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 4 kilometrelik yeni yer altı hattı da tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 32 yeni aydınlatma armatürünün montajı ile yeni 1 elektrik panosu montajını da tamamladı.

Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlarla gerçekleştiren şirket, Osmaniye'nin Kadirli, Merkez, Düziçi ve Bahçe ilçelerinde 1693 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştirdi, 4 trafo ve 16 dağıtım merkezini elden geçirdi, 208 kilometrelik hattın bakımını tamamlandı.

Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Toroslar EDAŞ 2023 yılının ilk 3 ayında belirlediği hedefleri başarıyla gerçekleştirdi.