Şanlıurfa'nın yöresel lezzeti yumurtalı köfte siyasete yön veren ilginç bir detay oldu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı yazılı açıklama ile hem partisinden hem milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Karar, ülke gündeminin ilk sırasında yer aldı. Fakıbaba Ajans Urfa'ya yaptığı özel açıklamasında da yeni partisini duyurdu ve İyi Parti ile siyaset kariyerine devam edeceğini açıkladı. Açıklama siyaseti daha da hareketlendi. Gözler bu kez de RTÜK üyesi seçimlerine çevrildi. 

Gündemin adı Fakıbaba olurken, bir TV programına telefon bağlantısı ile katılan Fakıbaba gündemi bir kez daha değiştirecek açıklamalarda bulundu. 

Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Taceddin Kutay'ın Fakıbaba'ya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile kaç kez görüştüğünü ve ilk görüşmenin ne zaman gerçekleştiğini sorması üzerine Fakıbaba 15 gün önce görüştüklerini ifade etti ve ilk buluşmanın yumurtalı köfte sayesinde yaşandığını şu sözlerle dile getirdi:

"Niyetim yoktu benim. Ben köye yerleştim. Bana daha önceden haber gönderdi. Dedim ki 'hayır benim niyetim yok'. Size detayını anlatsam o kadar müthiş tesadüfler oldu ki. Bir arkadaşım gelmişti. İkimizin (Meral Akşener'i kastediyor) ortak tanıdığı. Eşim yumurtalı köfte yapmıştı. O arkadaşım demiş ki Ahmet Fakıbaba'nın eşi çok güzel yumurtalı köfte yapıyor. Bir baktım telefon... Meral hanım dedi ki 'Yumurtalı köfte yemeye geliyorum'. Yok mu diyecektim."

Bu ifadeler hem programdaki atmosferi bir anda değiştirdi. Yüzlerde tebessüm oluştu.