Yayın Yasağı Kararı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamada, TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısının ardından mahkemenin yayın yasağı kararı aldığını ve bu yasağa uyulması gerektiğini vurguladı.
Teyit Edilmemiş Bilgiler Uyarısı
Şahin, sosyal medya platformlarında teyit edilmemiş bilgilerin ve görüntülerin paylaşıldığını tespit ettiklerini belirterek, terör propagandasına yol açacak içeriklerin acilen durdurulması gerektiğini ifade etti. Medya kuruluşlarının, doğrulanmamış bilgilere yer vermemeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, kamuoyunun yanıltılmaması için hassas davranılması gerektiğini söyledi.
Yaptırımlar Uygulanacak
Yayın yasağına uymayan medya kuruluşlarına ağır yaptırımlar uygulanacağını açıklayan Şahin, RTÜK izleme uzmanlarının durumu yakından takip ettiğini belirtti. Ayrıca, terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Şahin, yaralılar için ise acil şifalar temennisinde bulundu.


