WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Özel: TUSAŞ gibi kurumların en ciddi şekilde korunması lazım

Ankara, 25 Ekim (Hibya) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Ankara yerleşkesi önünde basın açıklaması yaptı.

Özel: TUSAŞ gibi kurumların en ciddi şekilde korunması lazım
Paylaş:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Ankara yerleşkesi önünde terör saldırısına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Özel'in açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"TUSAŞ, Türkiye’nin gözbebeği bir kurum. Hepimizin can güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışan bu insanları koruyamadıysak hepimizin oturup bir öz eleştiri yapması lazım. Elbette ki olayın sıcaklığı geçtikten sonra tüm yönleriyle araştırılacak ve üzerinde çok konuşulacak hususlar var.

Tüm CHP’liler TUSAŞ’ın ve ortaklarının arkasında, bütün işlerini dikkatle takip ediyoruz. Çok önemli bir kurum burası. Türkiye’nin cari açığın kapatılmasına katkı sağlayan bir kurumla karşı karşıyayız. O açıdan yıpratmak yerine varsa eksiklikler o eksiklikleri hızlıca ortadan kaldırmak gerekir.

Bu tip kurumları korunmayı kendine bırakmak yerine, bu tip kurumların en ciddi şekilde silahlı kuvvetler ve emniyet tarafından korunmasına dikkat etmek lazım. Yani durumun ciddiyetini kavramak gerekiyor.

Bu hedef boşuna seçilmedi. Kendi uçağınızı yapmak için azminiz varsa ve ülke olarak bunun arkasında duruyorsanız “Ayağınızı denk alın” diyen bir dış kuvvet varsa biz o dış kuvvete söylüyoruz ki “Bizi yıldıramazsınız.”

Yok içerden birileri bu stratejik hedefi seçerek birtakım olayların gelişimine engel olmak ya da yön çizmek istiyorsa buna teslim olmamak bunlara verilecek en büyük cevaptır.

Terörü kim ne amaçla kullanıyorsa, lanetliyoruz. Bunu çok açık bir şekilde ifade etmek gerekir. Biz Pazar gününe bir yaşam hakkı mitingi koymuştuk. Ölen kadınlar, ölen bebekler, ölen çocuklar, yanan ormanlar katledilen hayvanlar ile ilgili. Bu olay sonrasında mitingin iptal olup olmamasıyla ilgili toplanmıştık ve dedik ki iptal etmeyeceğiz çünkü zaten biz cesaretimizi kaybedelim diye yapıyorlar bunları. O yüzden belki müzik çalmayacağız. Teröre ve her türlü şiddete karşı yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Hak kullanım işlemleri

Akışın sonuna geldiniz.