Şanlıurfa Büyükşehir Belediye'since bir otelde "Dönüşüm" lansman oplantısı düzenlendi. Toplantıya ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kurum amirleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantı Şanlıurfa'yı dönüştüren projelerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Toplantıda konuşan Başkan Beyazgül 3 ana konuyu aktaracaklarını ifade ederek ilk olarak raylı ulaşım sistemine değindi. Başkan Beyazgül "Geçmişte ulaşım master planı yapılmış olsaydı belki şuan raylı sistemin ihalesi yapılmış olacaktı. Şuan ulaşım master planı tamamlanmak üzere. İhalesi yapıldıktan sonra raylı sistemin inşaat yapım ihalesi yapılacak." dedi.

Özdiker Kuyumcular Çarşısı'ndaki kamulaştırmaya değinen Başkan Beyazgül bazı esnafın teklifi kabul etmediklerine dikkat çekerek "Kamulaştırmanın yüzde 50'ye yakını tamamlandı. İç kamulaştırma duruyor. Bize diyorlar ki yer tahsisi yapın.

Belediye binamızın hemen altında resmi olarak işlettiğimiz vakıflardan kiraladığımız bir binaya taşındık. Onlara takas teklifi yapıyoruz. Biz kendi resmi birimlerimizi boşalttık. Buraları açtık, gelin buyrun. Buraları isterseniz kiralık isterseniz satın diye verdik. Engellemelere girişmeyin. Fiyatı düşük bulunlar yargıya gidebilir. Yargıya gidince fiyatlar hep düşüyor" diyerek proje tamamlandığında nasıl bir dönüşüm yaşanacağını fotoğraflarla gösterdi.

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın arsa önerisine de yanıt veren Başkan Beyazgül fakirleri gözettiklerini ifade ederek "Neden arsalarınıza konut yapmıyorsunuz diyorlar. Metrekaresi 12 milyona olan arsayı yaparsam ne kadara satacağım. 5 altı 6 milyona. Peki bu fiyata fakir fukara mı yararlanacak?" ifadelerini kullandı.

FAKIBABA NE DEMİŞTİ?

Vekil Fakıbaba Haliliye İlçesi'ndeki 300 evler bölgesinde imar kat sayısının 6'dan 9'a çıkarıldığını ve dükkan da eklendiğini iddialarına karşılık "Sayın Başkanım, Her bir dairesi 10-12 milyona satılmakta olan arsaları satmak yerine, Belediye şirketi eliyle konut yapsanız, astronomik düzeydeki kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı? Sevgi ve saygılarımla" demişti.