AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Önen Hilvan’da seçim bürosu açtı. Seçim bürosu açılışına Emin Önen’in yanı sıra Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çıdır Hilvan AK Parti ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bjr konuşma yapan Emin Önen, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değindi. 

Türkiye’nin AK Parti kadrolarına ihtiyaç duyduğunu aktaran Önen, " Tüm yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olarak önünüzdedir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini altını çizen Abdulkadir Emin Önen,  “Cumhurbaşkanımız verdiği hiçbir sözün altında kalmadı. Önce Rabbimin inayeti sonra siz değerli hemşerilerimizin desteğiyle biz bunların hepsinin üstesinden geldik. Cumhurbaşkanımız araba dedi yaptı, iha dedi yaptı, siha dedi, gemi dedi, yollar dedi, tren dedi, uçak dedi hepsini yaptı. Sabaha kadar anlatsam bitiremem bunların hepsini sizler yaşadınız yaşamaya devam ediyorsunuz. Urfa olarak ne diyeceğiz tekrar güvenlik, huzur, diyeceğiz bunların hepsinin adresi Allah'ın izniyle AK Partidir, Allah'ın izniyle Hilvan'dır. Bakın bunu dünyanın her yerinden takip ediyorlar. 2023 seçimleri sadece Urfa için Türkiye için, sadece iktidar ya da muhalefet için değil dünyadan da takip edilen, Dünyada da birçok noktada özenle ve dikkatle takip edilen bir seçim haline geldi. Bana adeta neredeyse burada yaşıyorlarmış gibi sorular sordular. Buradan neyi anlıyoruz bunlar Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için ellerinden geleni yapanların hesaplarını tersine çevirecek olan Hilvan’dır. En güzel cevabı biz vereceğiz inşallah.”

AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Çıdır ise “Önce yoldaş sona yol” dedi. Hilvan’ın yoldaşlarını seçtiğini ifade eden Çıdır, bu yoldaşın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Çıdır, insanın yöneticisini iyi seçerse yolunun millete hizmet yolu olacağını ifade etti. 
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Bugün Türkiye'nin gelişmesine karşı unsurların hepsi bir arada. Bugün Türkiye'nin ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuna karşı tüm anlayışlar hepsi bir arada. Peki bunlar kim veya kimler başta dünyayı birbirine düşman eder Avrupa'nın büyük bir kısmı olan ülkeler. Türkiye'nin gelişmesine tahammül edemeyen ve İslam karşıtı devletler. Türkiye Cumhuriyetini içten ve dıştan yıkmak için elinden geleni yapıyorlar. Bunu kimler yapıyor elbette ki bugün her biri farklı düşüncede olan birileriyle asla samimi olmayan ve samimi olamayacak partileri bir araya getirerek yapmak istiyorlar."
Emin Önen seçim ofisi açılışının ardından esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi. Esnaf ziyareti yapan Önen, seçimler için destek istedi. Emin Önen daha sonra kırsal mahalleleri ziyaret etti. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Emin Önen, vatandaşların taleplerini dinleyerek çözümü için ilgililere iletti. Önen ziyaretlerinin ardından Hilvan’dan ayrıldı.