Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa il İsmail YAVUZ," bir şehir hizmetten bu kadar mı yoksun bırakılır." dedi.

 

 

 Başkan Yavuz şu ifadeleri kullandı: "Ulaştırma ve alt yapı Bakanlığı'nın duyurduğu Mersin, Gaziantep arası hızlı tren hattı maalesef şanlıurfa'yı kapsamamaktadır. Seçim dönemlerinde adete müjde olarak seçim vaadiyle çıkıldı ne oldu da Şanlıurfa projeden çıkarıldı. Daha öncede yaptığımız açıklamalar ile söylemiştik. Şanlıurfa'nın kaderi bu değildir olmamalıdır, yerine getirilmeyen vaatler, alt yapı sorunları, yapılan yatırımların verimsizliği ve işlevsiz olmaları en son örneğimiz ise milyonlarca lira harcanan TRAMBÜS projesi planlama konusunda eksiklik Şanlıurfalı hemşerilerimiz'in parasını heba etmiştir. Ve dahi hızlı tren hattının şanlıurfa'yı kapsamaması bir kez daha Şanlıurfa'nın kötü talihini yenememesidir. 

1.Hızlı tren hattı Projesi, üretim ve dış ticaret için yeterli kapasiteye sahip birçok büyük şehri içeren geniş bir alanda hizmet verecektir. Deniliyor peki buradan yetkili kişilere soralım Şanlıurfa ticaret açısından yeterli bir kapasiteye sahip olmadığımı görülüyor.

1. Proje, bölgedeki sanayi bölgelerinin ve şirketlerin büyük metropoller olan Ankara ve İstanbul ile bağlantılarını artıracaktır. Şanlıurfa'da üretim yapan sanayici çiftçi kardeşlerimiz iç ve dış ticarette neden muaf tutuluyor. 

1.Proje, bölgenin Türkiye'nin ikinci büyük konteyner limanı olan Mersin Limanı ile bağlantısının sağlayacaktır. Türkiye'deki endüstriyel üretim şirketlerinin yaklaşık 1/3'ü Projenin etki alanında olacaktır. Deniliyor bizler Şanlıurfa'da yaşayan ikamet eden yüzlerce üretici çiftçi kardeşlerimizin sesi olarak şunu söylüyoruz Şanlıurfalı kardeşlerimiz neden alt yapı hizmetlerinden faydalanamıyor onlarca milletvekili, belediye başkanı, mevcut bu hizmet eksikliğinin farkında değiller mi. Belediye başkanı, mevcut projeler için neden çaba harcamıyor size oy veren vatandaşın hakkını neden aramıyorsunuz. Buradan yetkili bakanlara sesleniyoruz hızlı tren hattının projesini Şanlıurfa'nın da eklenmesini istiyoruz."

Sorular yanıtlarını bekliyor.