ANKARA (AA) - Aydem Perakende, Gediz Perakende ve Young Guru Academy (YGA), çocukların enerji tasarrufu konusunda bilgilendirilmesini hedefleyen "Sürdürülebilir Akıllı Şehirler" projesiyle çok sayıda kentte öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aydem Perakende, Gediz Perakende ve YGA iş birliğinde geçen yıl başlatılan ve çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmesini amaçlayan "YGA Bilim Seferberliği/Enerjinle Gelecek Senin" projesi bu yıl "Sürdürülebilir Akıllı Şehirler" konseptiyle devam ediyor.

Bu yıl yenilenerek enerji tasarrufu ana teması altında işlenen proje İzmir, Manisa, Denizli, Muğla, Aydın, Samsun, Zonguldak, Ankara ve Diyarbakır'da çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

Çocuklara yönelik seanslarda yenilenebilir enerji kaynakları ve bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı, çevre kirliliği, geri dönüşüm, akıllı şehir planlamaları gibi konuların işlenmesi planlanıyor.

Konsepte göre çocuklar, önce bilim setleriyle şehirlerini kurgulayacak, ardından sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak proje için özel olarak hazırlanan oyunda, akıllı seçimleriyle on adımda kendi sürdürülebilir şehirlerini tasarlayacak.

Seans sonunda çocuklara tasarladıkları şehirlerin yap-bozları hediye edilerek, akıllı seçimlerini sürdürmeleri için teşvik edici ödüller verilecek.

Seanslarla çocukların günlük davranışlarında iyi yönde değişim olması ve ailelerinin de bu davranışlarına eşlik ederek, bütünleyici bir farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayan proje kapsamında, geçen yıl Ege Bölgesi'nde altı dezavantajlı okulda, 150 öğrenciyle bire bir bilim seansı gerçekleştirilmişti. Bilim seti hediye edilen okullarda yüzlerce çocuğun konuyla ilgili farkındalığı artırılmıştı.