WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Down sendromlu çocuklar Afyonkarahisar’da buluştu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in destekleriyle ‘Gönül Köprüsü Sosyal Proje’ kapsamında gerçekleştirilen ‘+1 Oyun Arkadaşım Projesi’ ile +1 Down Sendromlu ve +1 milli sporculara Afyonkarahisar’da 5 günlük gezi programı düzenlendi.

Down sendromlu çocuklar Afyonkarahisar’da buluştu
Paylaş:

Afyonkarahisar'da düzenlenen +1 Oyun Arkadaşım Projesi, Tınaztepe Yurt Müdürlüğü'nde Malatya ve Afyonkarahisar'dan Down Sendromlu çocukları bir araya getirdi. Proje kapsamında yapılan etkinlik, sosyal farkındalığı artırmayı hedefledi.

Gezi programı kapsamında özel gereksinimli çocuklar, öncelikle Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na ziyarette bulundu. Akabinde Afyon’daki Frigya, Kocatepe Taarruz Meydanı, Şuhut Atatürk evi, Unesco Tescilli Ulu Cami, Mevlevihane gibi tarihi mekanları gezdiler. Tur programı sonrasında Afyonkarahisar Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği, Malatya ve Afyonkarahisar +1 Down Sendromlular Buluşması gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı GSB yurtlarında kalan öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Bu sayede, projeye geniş bir katılım sağlanarak toplumsal kaynaşmanın önemi vurgulandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.