İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından hayata geçirilen TSKB Kariyer Atölyesi'nin 10'uncusu düzenlendi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TSKB'nin, son 10 yıldır bünyesine kazandığı genç yeteneklerle tanıştığı, onların yetkinlikleri ve potansiyelleri ile ilgili geri bildirim verdiği ve kariyer planlarında desteklediği TSKB Kariyer Atölyesi gerçekleştirildi.

Kalkınma ve yatırım bankacılığı alanındaki "ilk ve tek" işe alım atölyesi olan TSKB Kariyer Atölyesi'ne, bu yıl yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği gibi farklı bölümlerinden 4'üncü sınıf öğrencileriyle, aynı alanlarda yüksek lisans eğitimi alan toplam 38 öğrenci katılmaya hak kazandı.

"Farkını Ortaya Koy" sloganıyla gerçekleştirilen atölye kapsamında öğrenciler, TSKB'nin deneyimli çalışanlarından sürdürülebilir bankacılık modeli, kalkınma yatırımlarının finansmanı ve yatırım bankacılığı uygulamaları hakkında kapsamlı şekilde bilgi edinme imkanı buldu.

TSKB'nin "Geleceğe Ortak Ol" isimli eğitim ve gelişim platformu kanalıyla "Etkileyici Sunum Hazırlama Teknikleri", "Finansçı Olmayanlar İçin Finans" ve "Etkili İletişim" gibi eğitimlere de katılan gençlere atölye boyunca TSKB'li koçlar eşlik etti.

İlerleyen süreçte TSKB ekibine katılmaya aday olan katılımcıları objektif bir şekilde değerlendirmek üzere tüm koçlar yetkinlik değerlendirme eğitimleri aldı.

Öğrencilerin finansal analiz araçları ve sektörel bilgileri kullanarak hazırladıkları sunumlar bankanın yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi, en başarılı grubun üyelerine ödül verildi.

Gençlerin birbirini ve TSKB'deki iş yaşamını tanımasına yönelik pek çok aktiviteye de ev sahipliği yapan atölyenin sonunda yeni yeteneklerin en kısa sürede TSKB kariyerlerine başlaması hedefleniyor.

- "Genç yeteneklere yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB'nin insan kaynakları faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Bağdatlı, TSKB'li olmaya aday genç yeteneklerin geleceğine işe alım öncesi yatırım yapmaya başladıkları TSKB Kariyer Atölyesi'ni her yıl bankanın stratejik hedeflerine ve farklı iş kollarındaki MT ihtiyacına göre tasarladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 400'e yakın öğrenci bu atölyeler sayesinde kalkınma ve yatırım bankacılığı ile tanışma fırsatı yakalarken, biz de pek çok genç ve yetenekli iş arkadaşı kazandık. Halihazırda bankacılık kadrolarımızın yüzde 20'sinin Kariyer Atölyesi aracılığıyla aramıza katılan arkadaşlarımızdan oluştuğunu söyleyebilirim. Bu yıl pandeminin ardından Kariyer Atölyesi'ni tekrar yüz yüze gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yoğun bir başvuru süreci ve titiz mülakatlar sonrası atölyemize katılmaya hak kazanan 38 öğrencinin bir kısmı ilerleyen günlerde TSKB ekiplerine katılacak. Her alanda sürdürülebilirliği kendisine misyon edinmiş bir finans kuruluşu olarak, insan kaynaklarında sürdürülebilirliğin kendi yöneticilerimizi yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu anlamda bizim için çok önemli bir etkinlik olan TSKB Kariyer Atölyesi ile genç yeteneklere yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz."