WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Diyarbakır Eğil Devlet Hastanesi'nin ihale tarihi belirlendi

Diyarbakır, 8 Kasım (Hibya) - Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan 25 yataklı Eğil Devlet Hastanesi’nin ihale tarihi 29 Kasım 2024 olarak belirlendi.

Diyarbakır Eğil Devlet Hastanesi'nin ihale tarihi belirlendi
Paylaş:

İlçedeki sağlık sorunlarının çözümüne katkı sunacak olan 25 yataklı Eğil Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında; içinde tuvaleti, banyosu bulunan 25 tek yataklı hasta odası, 10 poliklinik odası, 1 ameliyathane, 5 cihaz kapasiteli Hemodiyaliz Ünitesi ve Evde sağlık hizmeti sunulan hastalar için 3 yatak kapasiteli Evde Sağlık Birimi ile hizmet verilmesi planlanıyor.

7 bin 373,84 metrekare kapalı alana sahip hastane yeni hizmet binasında; anne adaylarının gebelik, doğum ve lohusalık dönemlerini daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla Gebe Okulu da hizmet verecek. Doğum yapacak anne adayının kendini rahat ve konforlu hissetmesi için de mahremiyete dayalı, ev ortamı konforunda tek kişilik 2 adet doğum odası (TDL) da bulunacak.

Acil serviste ise; Triyaj odası, 2 adet poliklinik odası, ortopedi odası, travma odası ile 10 adet müşahade yatağı bulunurken, kırmızı alan hastaları için resüsitasyon odası ile acil müdahale odası da yer alıyor.

Ayrıca, Ağız ve Diş Sağlığının sağlanması için 2 adet diş üniti ve Diş Üniti Radyoloji Bölümünün de hastalara hizmet vermesi planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Başkan Karalar'dan 10 Kasım mesajı

Akışın sonuna geldiniz.