Kahramanmaraş’ın sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında ekonomik verilerde 23’üncü sırada iken eğitimde 60’ıncı sırada bulunduğunu hatırlatan Karatutlu, “Deprem öncesinde eğitimde büyük sıkıntılar yaşayan şehrimiz, deprem sonrası bir adım daha geriye gitti. Deprem sonrasında, üniversitelerimiz iki yıldır uzaktan eğitimden örgün eğitime geçemedi. Bunun en önemli nedeni ise yurtların yetersizliği oldu” dedi.

Depremin merkezdeki yüzlerce ilk, orta ve liseyi “ya yıktığını ya da ağır hasarlı” hale getirdiğini belirten Karatutlu, bu durumun Kahramanmaraş’ta eğitimin geleceğini tehdit eder hale geldiğini ifade etti. Karatutlu, “Kaliteli eğitimiyle bilinen Gazi Ortaokulu da bu yıkımlardan nasibini aldı. Gazi Ortaokulu öğrencileri, geçici olarak yakınlardaki Ayşe Gümüşer Ortaokuluna yerleştirildi” dedi.

Karatutlu, Kahramanmaraş’taki eğitimin kaotik bir şekilde sürdüğüne dikkat çekerek, “Bugün, öğretim yılının ortasında yetkililer Ayşe Gümüşer Ortaokulu’nu rezerv alana aldıklarını ve bu okulun öğrencilerinin uzaklardaki başka okullara gitmesi gerektiğini öğrenci velilerine tebliğ etti” diye konuştu. Karatutlu, bu ani değişikliklerin veliler ve öğrenciler üzerinde ciddi bir mağduriyet yarattığını ifade etti.

Depremin Kahramanmaraş’ta derin izler bıraktığını belirten Karatutlu, “Maalesef, bu doğal afetin yarattığı yıkıma ek olarak, beceriksiz yönetim halkımızı bir kez daha mağdur ediyor. Eğitimdeki bu plansızlık, çocuklarımızın geleceğini riske atıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Hibya Haber Ajansı