Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ilçesine Ubade ve Hubeyti aşiretleri arasında 40 gündür devam eden husumet, Eski Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimiyle son buldu.

 

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Ekinyazı kırsal mahallesinde geçtiğimiz günlerde Ubade ve Hubeyti aşiretleri arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu meydana gelen taşlı ve sopalı kavgada 1 kişi yaralanmıştı.

Akçakale İlçesine bağlı Ekinyazı mahallesinde Ubade ve Hubeyti aşiretleri arasında çıkan kavga sonucu başlayan husumetin sona erdirilmesi için Akçakale eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan  ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleri sonucu barış töreni düzenlendi

 

Burada Başkan Ayhan’ın konuşmasının ardından husumetin barışla sonuçlanması, ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı. Husumetin barışla sonuçlandırılmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden ilçe halkı, barışa vesile olan Akçakale Eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Barışa törenine Ak Parti Akçakale ilçe başkanı İbrahim Yildik ile aşiretlerin kanaat önderleri ve her iki aşiret mensup üyeler katıldı.

Haber: İbrahim Uyğur