WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Ticaret Bakanı Bolat, Irak'ta

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Basra kentine gitti.

Ticaret Bakanı Bolat, Irak'ta
Paylaş:

Ticaret Bakanı Bolat, Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Basra’ya gittiğini belirterek, ziyaret çerçevesinde iş dünyasının, müteahhitlik şirketlerini ve heyetlerin katılımıyla “Türkiye-Irak Genel Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı ile B2B Görüşmeleri” toplantısını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Basra Valisi Esad el-Eydani’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, yeni iş birliği alanları, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında atılabilecek adımları ve altyapı-üstyapı projelerini ele aldıklarına değinen Bakan Bolat, şunları ifade etti:

“Önemli bir ticaret ve enerji merkezi olan Basra, ev sahipliği yaptığı Umm Qasr Limanı, Basra Limanı ve Kalkınma Yolu Projesinin başlangıç noktası Büyük Faw Limanı ile bölge ticaretinde Türkiye için de önemli bir konuma sahiptir.”

Bakan Bolat, “Türkiye olarak, Irak ile ikili ticaret hacmimizi artırmaya ve yeni ticari rotalar sayesinde iş birliğimizi ve küresel ticaretteki rolümüzü güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```