WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Luo Laian: Sadece birkaç saat arayla Çin ile ABD hangi farklı eylemi gerçekleştirdi?

CMG Yorumcusu Luo Laian, seçimi kazanan Donald Trump’ın göreve başlamadan önce ABD’nin en büyük üç ticaret ortağına tarife planlarını açıkladığını ve bu kararın küresel piyasada ciddi huzursuzluğa ve geniş eleştirilere neden olduğunu bildirdi.

Luo Laian: Sadece birkaç saat arayla Çin ile ABD hangi farklı eylemi gerçekleştirdi?
Paylaş:

CMG Yorumcusu Luo Laian, seçimi kazanan Donald Trump’ın göreve başlamadan önce ABD’nin en büyük üç ticaret ortağına tarife planlarını açıkladığını ve bu kararın küresel piyasada ciddi huzursuzluğa ve geniş eleştirilere neden olduğunu ifade etti.

Ancak diğer taraftan Çin’e bakıldığında Beijing'de küresel tedarik zincirinin istikrarını teşvik etmeyi amaçlayan ‘2. Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’nın (CISCE) açıldığını ve dünyanın her yerinden şirketlerin coşkuyla karşıladığını belirten Luo Laian, şunları kaydetti:

“Trump, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, başkanlık görevini devraldığında Meksika ve Kanada'dan gelen tüm ürünlere yüzde 25, Çin'den gelen ürünlere ise yüzde 10 gümrük ilave vergisi uygulayacağını duyurdu. Trump, ‘Bu tarife, fentanil başta olmak üzere uyuşturucular ve tüm düzensiz göçmenlerin ülkemizi istilasını durdurana kadar yürürlükte kalacaktır’ ifadelerini kullandı.”

Luo Laian, “The Washington Post gazetesi, söz konusu tarife planlarının başarısızlığa kavuşacağına ve tarife cezalarının kapsamını genişletmenin son derece dar görüşlü olduğuna işaret etti. New York Times dergisi ise, Trump’ın tarife planlarının en büyük ticaret ortakları ile ABD arasında, diplomatik ve ekonomik kaosun tohumlarını ektiğini belirtti.” dedi.

Trump'ın tarife planlarının açıklamalarından sadece birkaç saat sonra, ‘2. Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’nın açıldığına değinen Luo Laian, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Fuara 69 ülke ve uluslararası örgütten katılan işletme ve kuruluşların sayısı 620’yi buluyor. Apple CEO'su Tim Cook da dahil olmak üzere Amerikalı katılımcılar ilk sırada yer alıyor. Cook, ‘Apple'ın tedarik zinciri için Çin'den daha önemli bir yer yok’ ifadelerini kullandı. Apple şirketinin dünyadaki 200 büyük tedarikçisinin yüzde 80'inden fazlasının Çin'de fabrikaları var.”

Luo Laian, “ABD bir zamanlar en açık pazarlardan biriydi. Ancak bugün ABD artık küreselleşme karşıtı ve korumacılıkla eşanlamlı hale geldi. Çin ise yeni bir küreselleşme turunda lider rol oynamaya başladı. Çin, dışa açılımı genişleterek ortak kalkınmayı gerçekleştirmek için tüm ülkelerle birlikte çaba harcıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.