Hasta Yoğunluğuna Çözüm
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları polikliniklerinde, boyun, sırt, kalça, diz ağrısı gibi şikayetlerle başvuran hastalar değerlendiriliyor ve uygun görülenler fizik tedavi ünitelerinde tedavi ediliyor. Ancak mevcut 25 yatak kapasitesi, hasta yoğunluğunun karşılanmasında yetersiz kalıyordu. Yeni düzenlemelerle yatak kapasitesi 46’ya çıkarıldı.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, “Yeni düzenlemeler sayesinde tedavi için randevuda bekleyen hasta sayısını asgari düzeye indirmeyi ve hastaların en kısa sürede bu hizmetlere ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Böylece sağlık hizmetindeki aksaklıkların önüne geçilecek” dedi.
Özellikli Alanlar ve Yeni Teknolojiler
Hastanede, 4 adet nörolojik rehabilitasyon, 6 adet ortopedik rehabilitasyon ve 2 adet pediatrik rehabilitasyon olmak üzere toplamda 12 yeni özellikli tedavi alanı oluşturuldu. Ayrıca, tam donanımlı modern cihazlar da hizmete sunuldu:
- 4 Bobath Yatağı
- 14 Tekli Egzersiz Yatağı
- 1 Traksiyon Cihazı/Yatağı
- 1 Tilt Table Yatağı
- 1 Yürüme Bandı
- 1 Ağırlık İstasyonu
- 2 Sabit Bisiklet
- 1 El Pedalı
- 2 Tırmanma Merdiveni
- 2 Omuz Çarkı
- 2 Parmak Merdiveni
- 2 Paralel Bar
- 1 Üst Ekstremite Hidroterapi Cihazı
- 3 Egzersiz Merdiveni
Yeni teknoloji ve tedavi yöntemlerinin entegrasyonuyla hem hasta kapasitesinde hem de hizmet kalitesinde önemli bir artış sağlandı.
Hedef: Daha Kaliteli ve Erişilebilir Sağlık Hizmeti
İl Sağlık Müdürü Solmaz, sürekli gelişim ve yenilikle fizik tedavi alanında daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflediklerini belirtti. “Yeni teknolojilerin ve tedavi yöntemlerinin entegrasyonu, hizmet kalitesini üst seviyelere taşıyacaktır. Halkımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Bu düzenlemelerle Şanlıurfa, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında bölgesinde örnek bir model olma yolunda ilerliyor.
HABER: VELAT UYGUR