WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 3 Aralık (Hibya) – İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesinin beklendiğini bildirdi.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Paylaş:

İnfo Yatırım’ın raporunda BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Raporda şu değerlendirme yapıldı:

“Bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından Kasım ayına ilişkin enflasyon verisi açıklanacak. Para politikasını doğrudan etkileyen enflasyon verisi Salı günü açıklanacak. Kasım ayında konsensüs beklenti enflasyonun aylık bazda yüzde 2,08, yıllık bazda ise yüzde 46,86 artması yönünde. (Bizim beklentimiz ise aylık bazda yüzde 2, yılık bazda yüzde 46,74) Eylül ve Ekim aylarında aylık bazda enflasyonun beklentilerin üstünde gelmesi sonrasında sıkı para politikasına devam mesajı verilmiş ve o dönemde faiz indirim beklentileri rafa kalkmıştı.

“Ancak Enflasyon Raporu Toplantısı'nda yılsonu enflasyon beklentilerinin piyasaya yakın revize edilmesi ve ılımlı mesajlar, faiz indirim beklentilerinin tekrar artmasına neden oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faizle birlikte enflasyon da düşecek' açıklamaları yabancı kurumlar dahil konsensüste Aralık ayında faiz indiriminin artma olasılığını yüksek görmeye başladı. Beklentimiz Aralık ayında 250 baz puanlık faiz indirimi olacağı yönünde.

“Ayrıca TCMB'nin yıllık bazda Ocak ayında yüzde 42, Mart ayında ise yüzde 36'lık enflasyon beklentileri ile Mart'a kadar da her ay 250 baz puanlık faiz indirimi bekliyoruz. Piyasalar açısından enflasyon verisine bakacak olursak, daha önce verilen mesajlarla birlikte aylık bazda yüzde 1,5 enflasyonun gelme ihtimalinin azalması ile Kasım ve Aralık aylarında ortalama yüzde 2'ye yakın enflasyon bekliyoruz.

“Yüzde 2'nin üstünde gelebilecek enflasyon verisi kısa vadeli piyasada baskıyı beraberinde getirebilir. Ekonomideki durağanlığın finansallara yansıma beklentisi fiyatlama mekanizmasına tekrar katılabilir. Olası yüzde 2'nin altına gelebilecek bir enflasyon verisi ise faiz indirim ihtimallerini daha da güçlendirebileceği gibi endekse katalizör etki yaratabilir.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et A1 Capital: Pariteler kıpırdıyor

Akışın sonuna geldiniz.