WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Milletvekili Aydınlık: Önlem Alın Artık Kimsenin Canı Yanmasın

Milletvekili Aydınlık: Önlem Alın Artık Kimsenin Canı Yanmasın

Milletvekili Aydınlık: Önlem Alın Artık Kimsenin Canı Yanmasın
Paylaş:

 

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Olgunlar Mahallesinde İki gencin serinlemek için girdiği suda boğulmasının ardından bölgeye gitti. Burada yetkililere seslenen Milletvekili Aydınlık, Önlem alın artık kimsenin canı yanmasın dedi.

 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Olgunlar Mahallesinde İsa Tokdemir (24) ile Halil Gültekin (21), serinlemek için önceki gün girdikleri sulama kanalında akıntıya kapıldılar.

Aramalar sonucunda sulama kanalından bir gencin cesedi çıkarıldı. Diğer genci arama çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Bölgeye giderek arama çalışmalarına katılan yetkililerden, Mahalle muhtarından ve gençlerin ailelerinden bilgi aldı.

 

Burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “ne yazık ki 2 genç vatandaşımız girdikleri sulama kanalında akıntıya kapılarak, kayboldu.

Nedeni ise Atatürk barajından gelen ve Kızıltepe’ye giden kanaldan suyun Olgunlar Mahallesi civarına aktarılması ile oluşan şelale görüntülü suya gençler gelip serinlemek için girmektedirler. Bu Bölgede suya girilmesinden dolayı her yıl vatandaşlarımızı kaybediyoruz.

Acilen Sayın Valimiz ve Sayın DSİ Bölge müdürümüzün yapmaları gereken bu Bölgedeki alanın etrafında önlem almalarıdır. Bu önlem alınması gereken alan zaten 100-200 metre uzunluğundadır. Bu alanın bir an önce etrafının betonlama yapıp suya girilmesinin engellenmesi gerekmektedir. Bu Bölgede boğulma vakalarının önlenmesi için yetkililer ne gerekiyorsa yapmalıdırlar. 2 gündür akıntıya kapılan gençlerimizi bulmak için özveri ile çalışan Emniyet ve Jandarma ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Olgunlar Mahalle Muhtarı Mustafa Çiftçi, Burada gençlerimizin boğulmaması için yetkililerin bir an önce önlem alınması gerekiyor.

Bu alana girilmemesi için bu şelale görünümlü alanın kapatılması gerekiyor. Dün Şanlıurfa Valiliğine ve DSİ Bölge Müdürlüğüne yazılı olarak ta dilekçe sunduk. Bu alanda önlem alınmasa yılda 5–6 gencimiz boğularak vefat ediyor. Buraya gelip bizlere ve akıntıya kapılan gençlerin ailelerine destek olan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et BUGÜN ŞANLIURFADA 5 KİŞİ VEFAT ETTİ

Akışın sonuna geldiniz.