WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Şanlıurfa'da yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki sağlık çalışanlarına eğitim verildi

Şanlıurfa, 4 Aralık (Hibya) - Türk Neonatoloji Derneği'nin öncülüğünde yürütülen "Ten Tene Temas Projesi" kapsamında, prematüre bebeklerin erken postnatal dönemlerinde uygulanan ten tene temas bakım modelinin daha geniş bir şekilde benimsenmesi amacıyla düzenlenen eğitim Şanlıurfa'da verildi.

Şanlıurfa'da yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki sağlık çalışanlarına eğitim verildi
Paylaş:

Eğitim programı, bölgenin sağlık alanındaki en önemli ve başarılı kurumlarından biri olan Harran Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde iki gün süren teorik ve pratik eğitimlere, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Arsan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Yiğit, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Ergenekon, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yalaz ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezin Ünal katıldı.

Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Yenidoğan Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, bu proje ile prematüre bebeklerin sağlık ve gelişim süreçlerine önemli katkılar sağlamak amacıyla, doğumdan itibaren ten tene temasın yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, her konuda olduğu gibi bu projede de desteklerini her zaman hissettiren başta Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç ve Türk Neonatoloji Derneği Yönetim Kurulu’ na teşekkür etti.

Kırhan; Hekimin uygun gördüğü bebeklere uygulanan 'ten tene temas' uygulanmasının, bebeğin ve ailenin hayatını etkileyebilecek birçok sorunun çözümünde ve daha kaliteli bir anne bebek bağlanması sağlanmasında kilit rol oynadığı, toplum sağlığına katkıda bulunmak ve bu konudaki farkındalığı artırmak için paydaşlarıyla birlikte iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Manisa’da goalball ile engeller aşıldı

Akışın sonuna geldiniz.