ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), hayata geçirdiği "Kadın Enerjisi – Next" projesinin bu yılki açılış toplantısını çevrimiçi ortamda gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ikinci yıl etkinliğine Akkök Holding'in enerji grup şirketlerinden yöneticiler, SEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne bağlı proje üyeleri ve projede yer alan devlet okulu ile özel okul yetkilileri katıldı.

Enerji grubu kadınları olarak başlanan "Kadın Enerjisi-Next" projesine bu yıl bölge meslek liselerinde eğitim alan kız öğrenciler de dahil edilerek projenin kapsamı daha da genişletildi.

Proje kapsamında kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik, elektrik-elektronik bölümlerini seçmeleri teşvik edildi.

Programda yer alan elektriğin üretimi, dağıtımı ve perakende satışına kadar olan süreç boyunca eğitim ve saha ziyaretleri ile ilk yılda 105 kız öğrencinin katılım sağlandı. Proje kapsamında 4 kız öğrenciye de eylülden itibaren burslar verilmeye başlandı.

İnteraktif ortamda gerçekleşen açılış toplantısında, devlet okulu ile özel okul yetkililerinin ve öğrencilerin projeye yönelik sorularının cevaplandırılmasının ardından yeni dönemin ilk adımı atıldı.