Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında annelere seslenen Vali Ayhan "Aile kurumunun en temel dayanak noktası olan annelerimiz, fedakârlıklarıyla ailelerimizi bir arada tutan, evlerimizi huzur ve mutluluk yuvasına dönüştüren en değerli varlıklarımızdır. Bir kez daha eriştiğimiz Anneler Günü vesilesiyle, saygıdeğer annelerimizin hepsine en kalpten sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Annelerin hayatımızdaki önemine değinen Vali Ayhan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Annelerimiz; iyilik, şefkat, merhamet, fedakârlık gibi en yüce duyguların ve erdemlerin temsilcisidir. Bu kutsal görevi üstlenen annelerimiz, sevginin ve iyiliğin kaynağıdır. 

Sevgili peygamberimiz, 'Cennet anaların ayakları altındadır' sözüyle annelerin kutsallığını ve değerini vurgulamıştır. Annelerimiz, çeşitli fedakârlıklar ve zorluklarla karşı karşıya kalsa da tüm bunların hepsine sabırla göğüs gerip tüm benliklerini ortaya koyarak ailelerimizin birliğini ve huzurunu sağlarlar. Bu nedenle annelerimize olan saygı ve hürmetimiz sonsuzdur. Annelerin kıymetini bilmek, sağlıklı ve mutlu bir nesil yetiştirmek için çok önemlidir. Bunu unutmayalım.

Kaç yaşına gelirsek gelelim, annelerimizin nazarlarında her birimiz onların küçük evladı olarak kalacağız. Ve kaç yaşına gelirsek gelelim hepimizin sığınağı, onların şefkatli kucakları olacak. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Ahirete irtihal etmiş annelerimizin ise mekânları cennet bahçeleri olsun.

Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin saygıdeğer anneleri başta olmak üzere; bütün annelerin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, sevgi ve saygıyla her birinin ellerinden öpüyorum. Anne kıymeti bilen nesillerin varlığını temenni ederek bütün annelerimize sağlıklı, mutlu, sağlıklı bir ömür diliyorum."