ANKARA (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), "Enerjinin Yıldızları Projesi" kapsamında 49 öğrenci için ilk elektrik santrali Silahtarağa'ya gezi düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, BEDAŞ, Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Yüksek Gerilim Dalı 10. sınıf öğrencilerini, Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü içinde yer alan ve müzeye dönüştürülerek korunan, Osmanlı Devleti'nin kent ölçekli ilk elektrik santrali Silahtarağa'da tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Ozan Bozlak, elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Projemizde hedefimiz sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacına çözüm üretirken, gençlerimize yeni istihdam fırsatları sağlamak. 2018'den bu yana yürüttüğümüz projemiz ile gençlerimizi hem teorik hem de uygulamalı derslerle sektöre hazırlıyoruz. Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü Enerji Müzesi de bu sektörde yer alacak gençlerimizin mutlaka görmesi gereken bir yer. Tesis, İstanbul'un en eski endüstri bölgesi olan Haliç'te kurulduğu 1914'ten 1983'e kadar kente elektrik sağlamış. Öğrencilerimizi bu gezi ile benzersiz bir ulusal endüstriyel miras niteliği taşıyan Silahtarağa Elektrik Santrali ve İstanbul'da elektriğin tarihini yerinde görme fırsatına sahip oldu."