WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Tunç, akademisyenler ve yargı mensupları ile bir araya geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkçe Şurasında yargı mensupları, hukukçular, Türkiye Adalet Akademisinde eğitim gören hakim ve savcı yardımcıları, edebiyatçılar ve yazarlarla bir araya geldi.

Bakan Tunç, akademisyenler ve yargı mensupları ile bir araya geldi
Paylaş:

Adalet Bakanı Tunç, “Hukuk Dili"ni konu alan Türkçe Şurasında yargı mensupları, hukukçular, Türkiye Adalet Akademisinde eğitim gören hakim ve savcı yardımcıları, edebiyatçılar ve yazarlarla bir araya geldi.

Kökleri tarihin derinliklerine uzanan, insanlığın ortak mirasına katkı sunan, zengin bir kelime hazinesine sahip Türkçenin, hukuki metinlerde sade, açık ve net kullanılmasının, gereksiz kelime oyunlarından ve dilsel karmaşadan kaçınılmasının önemi üzerine değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Bakan Tunç, "Hukukun ve adaletin doğru işleyişi için hukuk dilinin anlaşılabilir ve erişilebilir olması amacıyla düzenlenen Türkçe Şurasının önemli çıktıları olacağına inanıyor, şuranın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.