WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Ekmen: Fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro verilsin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro ve özlük hakları sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gündeme getirdi.

DEVA Partili Ekmen: Fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro verilsin
Paylaş:

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ekmen, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin sorunlarının çözümüyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulundu.

Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kadro ve özlük hakları sorunlarına dikkat çeken Ekmen, “Yaklaşık 15 yıldır Fahri Kur'an kursu öğreticiliği statüsünde çalışan, ayda sadece 8-9 gün primi yatırılan, maaşını tam olarak alamayan, yılın 12 ayı maaş alamayan ve bugün itibariyle açlık sınırının altında bir yerde hayat mücadelesi veren hocalarımız bulunmaktadır. Bununla ilgili olarak Kahramanmaraş Milletvekilimiz İrfan Karatutlu ile birlikte bir kanun teklifi vermiştik. Fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadrolarının verilmesi gerekiyor. Hocalarımızın geriye doğru eksik SGK'ları devlet tarafından tamamlasın. Devlete eksik SGK yatırmak yakışmaz, ayıptır, günahtır. Vebaldir, kul hakkıdır, vatandaşlık hakkıdır. Geriye doğru bu SGK'ları yatırırsanız bunların bir kısmı emekli olur” değerlendirmesinde bulundu.

Ekmen, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin istihdam edilmesi ve tam maaş verilmesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Asgari ücretin üzerinde onlara insan onuruna yakışır bir şekilde çoluk çocuklarına rızıklarını götürebilecekleri bir imkan tanıyın. Fahri Kur’an Kursu öğreticilerine de kadro verin.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Sanica Isı, Irak'ta proje anlaşması yaptı

Akışın sonuna geldiniz.