İSTANBUL (AA) - NN Hayat ve Emeklilik, kadınların her sektör ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten, dünyanın en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacıları arasında yer aldı.

NN Hayat ve Emeklilik açıklamasına göre, dünyanın köklü sigorta ve yatırım yönetimi şirketlerinden NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini ekledi. Bu kapsamda atılan imza ile şirket, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyeceğini, kadınların iş hayatında daha fazla rol almasını sağlayacağını, hayatın her alanında ve her seviyesinde kadınların varlığını güçlendirmek üzere faaliyette bulunacağını ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne bağlı kalacağını taahhüt etti.

-"Annelik iznini 24 haftaya, babalık iznini 3 haftaya çıkardık"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska, şunları kaydetti:

"Çeşitlilik ve kapsayıcılık şirket stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Kadın ve erkek eşitliğine inanıyor, her alanda eşitlik yaklaşımını benimsiyoruz. Ekonomik ve toplumsal kalkınmanın önemli kriterlerinden kadın ve erkeğin, sosyal ve iş hayatındaki yerlerinin dengelenmesi konusunda, tüm NN Group şirketleri olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve farklılıklarımızın en büyük gücümüz olduğuna inanıyoruz.

Çeşitlilik ve kapsayıcılık faaliyetlerine büyük önem veriyor ve bu alanda sürekli gelişip, dönüşüyoruz. Şirketimizde yüzde 55 kadın çalışan oranına ve yüzde 50 kadın yönetici oranına sahibiz. Kadınların evlilik veya çocuk engeline takılmamalarını, kariyer yapabilmelerini ve doğum iznini diledikleri gibi kullanabilmelerini önemsiyoruz.

Annelik iznini 16 haftadan 24 haftaya, babalık iznini ise 1 haftadan 3 haftaya çıkardık. Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) sözleşmesine imza atarak, topluma örnek olmayı ve bu kapsamdaki çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz."