İSTANBUL (AA) - Karmod, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için getirilen konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı yasağının sona ermesiyle yurt dışı projelere yeniden başladı.

Karmod'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, depremler nedeniyle konteyner ve prefabrik yapı ihracatına 3 ay süreyle getirilen yasağın sona ermesinin ardından yurt dışı projelere kaldığı yerden devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, Türk prefabrik yapı sektörünün yurt dışında saygın konumunu sürdürdüğünü, deprem nedeniyle geçici süreyle getirilen ihracat yasağının yurt dışı müşterilerince anlayışla karşılandığını aktardı.

Türk firmaları olarak yurt dışında çok iyi bir intiba bıraktıklarını böylece anlamış olduklarını belirten Çankaya, "3 aylık süreçte yurt dışı müşterilerimiz siparişlerini iptal etmeden bizi sabırla bekledi. Şimdi biz de deprem bölgesi ihtiyaçları belirli bir rutine girince üretimimizin bir bölümünü yeniden ihracat için planladık." ifadelerini kullandı.

- "Deprem bölgesi konteyner ve prefabrik ev üretimlerimiz kesintisiz sürüyor"

Mehmet Çankaya, ilk aşamada 4 ayrı ülkede petrol ve madencilik başta olmak üzere şantiye yapı projelerinin devam ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Yurt dışı projelerimiz Uganda ve Libya'da petrol, Mali'de altın madeni şantiye yapılarının kurulumu, Suudi Arabistan'da da askeri tesis yapılarının inşası ile yeniden başladı. Uganda'da Albert Gölü yakınında inşa edilen petrol ve doğal gaz şantiye yapı projemizin büyüklüğü 80 bin metrekareyi buluyor. Bunun 55 bin metrekaresini tamamlamıştık. Şu aşamada kalan 25 bin metrekarenin üretim, sevkiyat ve saha kurulumu devam ediyor. Yine Libya'da hafif çelik yapı modelimizle petrol şantiye projemizin sevkiyatı başladı. Mali’de 4 blokluk altın madeni şantiye yapılarımızın üretimi tamamlanarak sevkiyat aşamasına geldi. Suudi Arabistan'da 11 bloktan oluşan toplam 4 bin metrekare büyüklükteki askeri tesis yapılarının kurulumu devam ediyor."

Deprem bölgesi için bugüne kadar 4 bin adedin üzerinde konteyner üretimi gerçekleştirdiklerini bildiren Çankaya, "Deprem bölgesi konteyner ve prefabrik ev üretimlerimiz kesintisiz sürüyor. Şu aşamada AFAD öncülüğünde Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta prefabrik ev kurulumlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.