WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

A1 Capital Vade Endeks 30 Sözleşmesi günü 10772 seviyesinden tamamladı

İstanbul, 20 Aralık (Hibya) - A1 Capital, Aralık 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesinin güne açılışını negatif yapmasına rağmen sonra izlediği yatay volatil seyir ile değer kazanan sözleşme öğleden sonraya kadar bu hareketini sürdürdüğünü duyurdu.

A1 Capital Vade Endeks 30 Sözleşmesi günü 10772 seviyesinden tamamladı
Paylaş:

A1 Capital'in raporuna göre, Aralık 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi güne açılışını negatif yapmasına rağmen sonra izlediği yatay volatil seyir ile değer kazanan sözleşme öğleden sonraya kadar bu hareketini sürdürdü. Raporda ancak saat 15:00’dan sonra gelen ciddi satış baskısına direnemediği ve sözleşme günü yüzde 2.14’lük büyük bir değer kaybı ile 10772 seviyesinden tamamladığı belirtilirken şunlar aktarıldı:

"Çarşamba günü kapanışta 22 ve 50 günlük ortalamalarının altına düşen sözleşme, bu değer kaybı ile beraber bu 2 önemli ortalamasından negatif olarak uzaklaşmaya devam etti.

"Aynı zamanda bu kapanışla beraber kısa vadeli yükselen kanalın da kırıldığından söz edebiliriz.

"Haberlere baktığımız zaman ise ilk olarak KKM’den çıkışları görüyoruz. Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş ılımlı da olsa artarak devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 1 trilyon 184,7 milyar TL'den 1 trilyon 169,5 milyar TL'ye geriledi. Bu hesaplardaki paranın haftadan haftaya geriliyor oluşunu, çıkan paranın piyasaya geçme ihtimalinden dolayı olumlu yorumluyoruz. Öte yandan, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2025 yılında Türkiye için iki kredi notu gözden geçirmetarihi belirledi. Fitch, 2025 yılına ilişkin "Ülkelerin Derecelendirme İnceleme Takvimi"ni yayımladı. Takvime göre, Türkiye için ilk tarih 31

"Ocak 2025, ikinci tarih ise 25 Temmuz 2025 olarak açıklandı. En son 9 Eylül tarihinde kredi notumuzu B+’dan BB-‘ye yükselten Fitch’in 31 Ocak’taki kararını bekliyor olacağız.

"Teknik göstergelerin ise tamamının olumsuz sinyalleri sürüyor. Seri gelen güçlü değer kayıpları eşliğinde hissenin kısa vadeli göstergelerinin tamamı ve orta vadeli indikatör MACD SAT sinyalini sürdürüyor konumda. Aynı zamanda momentumda görülen düşüş ve kırılan kısa vadeli yükselen kanal da olumsuz görüntüye sebep olan diğer faktörler. Ancak tüm teknik göstergelerin olumsuz hareketine karşın bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek bölgesinde oluşu haftanın son gününde tepki alımlarına sebep olabilir.

"Beklentimiz paralelinde, sözleşmenin daha önce birden çok kez destek aldığı 10737 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Düşüşün sürmesi durumunda 10457 ve 10182 seviyeleri alt destekler olarak izlemebilir.

"Ancak bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde oluşu tepki alımlarını tetikleyebilir. Bu durumda 11180 ve 11570 seviyeleri ilk ara dirençler olarak hedeflenebilir."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Kervan Gıda'dan yeni şirket

Akışın sonuna geldiniz.