İSTANBUL (AA) - Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), ülkemizde katılım bankacılığının gelişmesine katkı sağlamak ve farkındalığı artırmak adına İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle "Katılım Finans" kapsayıcılığında "Sosyal Finans, Finansal Okuryazarlık, Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme" alanlarında ödüllü uluslararası akademik makale yarışmasının ilkini düzenliyor.

TKBB’den yapılan açıklamaya göre, yarışmaya doktora öğrencileri, doktora mezun araştırmacıları, akademisyen ve sektör profesyonelleri katılabilecek. Ulusal ve uluslararası alanda Katılım finansın gelişimine katkı sağlaması amaçlanan yarışmada yerel ve küresel uygulamalar üzerine hazırlanmış makaleler öncelikli olarak kabul edilecek.

Dünyada İslami finans alanında önemli çalışmalar yapan jüri üyelerinin değerlendireceği makale yarışması, "Sosyal Finans, Finansal Okuryazarlık, Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme" alanındaki konularda ekonometrik, matematiksel ve simülatif analizler ve bunları destekleyen teoriler içeren araştırmalar gizli hakem sistemi ile değerlendirilecek ve puanlanacak.

Uluslararası makale yarışmasında katılımcılar, ödüllerin yanı sıra, önerilerinin uygulamaya geçirilmesi imkânı da bularak sektöre katkı sağlayabilecek.

Yarışmacılar, belirlenen başlıklar üzerinden akademik olarak sadece bir kez makale gönderebilecekler. Bireysel ya da grup olarak katılımın mümkün olduğu yarışma için görüşlerin akademik makale formatında hazırlanarak essaycompetition.tkbb.org.tr adresindeki yönergelere göre gönderim sağlayabilecekler. Gönderilen makaleler bir kitap veya dergide yayınlanma fırsatı bularak akademik olarak da destelenecek.

Dereceye giren makaleler düzenlenen bir panelde yazarları tarafından sunulacak ve ödülleri takdim edilecek.