Operasyonlar 17 İlde Eş Zamanlı Düzenlendi
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Adana, Ankara, Balıkesir, Batman, Bursa, Bitlis, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa olmak üzere 17 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyonlarda, DEAŞ terör örgütü mensubu oldukları tespit edilen ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri belirlenen 42 kişi gözaltına alındı.
Örgütsel Dokümanlar Ele Geçirildi
Operasyonlar sırasında şüphelilerin, terör örgütüne üye oldukları, örgüte finans sağladıkları ve sosyal medya platformları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi. Ayrıca yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.
Bakan Yerlikaya’dan Kahraman Jandarmaya Tebrik
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başarılı operasyonların ardından şu açıklamayı yaptı:
“Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.”
DEAŞ terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği ve örgüt mensuplarına yönelik mücadelede taviz verilmeyeceği belirtildi.

![]()


