WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

EGM, 'Hakim ve savcılar güvenlik için 155’i arayacak' iddiasının doğru olmadığını açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), bazı yayın organlarında yer alan ’İçişleri Bakanlığı’ndan tartışmalı koruma kararı! Hakim ve savcılar güvenlik için 155’i arayacak’’ paylaşımların doğru olmadığını açıkladı.

EGM, 'Hakim ve savcılar güvenlik için 155’i arayacak' iddiasının doğru olmadığını açıkladı
Paylaş:

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), bazı basın yayın organlarında yer alan "İçişleri Bakanlığı'ndan tartışmalı koruma kararı: Hakim ve savcılar güvenlik için 155'i arayacak" paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Koruma hizmetleri,3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 20’nci maddesi kapsamında yerine getirilmektedir. Korunma kararları, istihbarat ve terör birimlerinden edinilen tehdit bilgileri, ilgili kurumların görüşleriyle birlikte değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Koruma hizmeti; Çağrı Üzerine Koruma, Yakın Koruma ve Özel Koruma, olmak üzere 3 şekilde yerine getirilmektedir.

İlgili mevzuat kapsamında; terör tehdidi olduğu belirlenen yargı mensuplarımıza, komisyonca uygun görülen koruma tedbiri uygulanmaktadır.Bu iş ve işlemler, ilgili kurum/kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir komisyon marifetiyle yürütülmekte ve karalar oy çokluğuyla alınmaktadır.

Merkez Koruma Komisyonunda bulunan ilgili bakanlık temsilcisinin, komisyonda yargı mensuplarımız için alınan kararlara yönelik herhangi bir itirazının bulunmadığı yalnızca 10 koruma kararının uygulanma şekline katılmadığı anlaşılmaktadır. İtiraza konu olan kararlara yönelik, Merkez Koruma Komisyonunca yeniden değerlendirilme yapılmaktadır.''

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,''Yapılan paylaşımlarda yer alan iddialar gerçeği kesinlikle yansıtmamakta olup maksatlı bir biçimde kurumlarımızı hedef almaktadır.'' denildi

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.